https://www.cemento.no/

Nytt bad uten totalrehabilitering

nytt-bad-uten-rehabilitering

Med mikrosement kan du få nytt bad på en mye mer bærekraftig måte enn å rive ut alt og bygge nytt.

Ifølge Prognosesenteret brukte boligeiere i Norge 88,4 milliarder kroner på oppussing i 2020. Selv om mye av pengene brukes på nødvendig vedlikehold og renovering som bidrar til å øke kvaliteten i boligene våre, brukes det også svært mye penger på prosjekter som i første rekke handler om estetikk. I 2018, da vi brukte ca. 80 milliarder til oppussing, beregnet Prognosesenteret at det hadde holdt å bruke 45 milliarder dersom målet kun hadde vært å holde boligene vedlike.

Lite bærekraftig å totalrehabilitere badet av estetiske hensyn

 

Vi vet at også mange bad først og fremst pusses opp av estetiske grunner. Kanskje fordi stilen forrige eier valgte ikke er helt riktig eller fordi flisene ikke er helt etter din egen smak. Selv om badet er i god teknisk stand med tanke på ting som membran og vannrør, er det mange som velger å totalrehabilitere badet i slike tilfeller. Det vil si at alt rives ut og bygges opp på nytt igjen i ønsket stil.

Det er ikke nødvendigvis noe galt med det, men i et miljø- og bærekraftperspektiv rimer det svært dårlig å rive ut og kaste ting som fungerer helt fint. En totalrehabilitering av et bad betyr generelt sett også at det blir produsert mye avfall som må håndteres. Miljøregnskapet blir ikke bedre dersom vi regner inn miljøpåvirkningen for alle nye produkter som skal til, slik som støpemasser, rør, fliser ol.

Det er heller ikke til å komme unna at det kan bli svært kostbart. Avhengig av størrelsen på badet og ønsket standard, kan et slikt prosjekt fort ende på 300 000 kroner.

Nytt bad til en brøkdel av prisen

 

En bedre løsning enn å gjennomføre en totalrehabilitering, er i mange tilfeller å fornye overflatene med mikrosement. Da kan du få det uttrykket du ønsker, samtidig som du slipper et tid- og kostnadskrevende prosjekt med riving og gjenoppbygging.

Velger du samtidig å bytte ut inventaret, får du nærmest et helt nytt bad. Husk at det gamle inventaret kan gis bort eller selges i stedet for å kjøres til gjenvinningsstasjonen. Fornying av overflatene på et bad ved bruk av mikrosement tar bare noen få dager. Dermed blir situasjonen i huset enklere – særlig dersom dere kun har ett bad.

Hos Cemento selger vi ferdige pakker med mikrosement, som er tilpasset ulike romstørrelser:

Alle pakkene inneholder primer, mikrosement-base, ferdigblandet mikrosement i fargen du ønsker og sealer/lakk. Trenger du mer enn de ferdige pakkene dekker, er det bare å ta kontakt med oss.

Til forskjell fra andre typer, er vår mikrosement dessuten enkel å jobbe med. De fleste som har litt erfaring med å sparkle, klarer å få et fint sluttresultat med våre produkter. Andre fordeler som kan nevnes, er at vår mikrosement:

  • Tørker raskt, slik at du kan legge flere lag på én dag
  • Er svært vannavstøtende i utgangspunktet, og kun trenger ett lag med forsegling for å bli helt vanntett
  • Finnes i 40 ulike farger og leveres i medium korningsgrad som både passer til vegg og gulv.

Hvis du ikke vil gjøre jobben selv, skal du også vite at vi har håndverkere som kan gjøre det for deg.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen