https://www.cemento.no/

Mikrosement over fliser på badet – selvsagt er det mulig

bilde-av-et-bad-før-og-etter-det-har-blitt-lagt-mikrosement-på-gulvflisene

Ved å legge mikrosement over de gamle flisene på badet kan du få et nytt bad uten å gjøre en fullstendig rehabilitering. Det er et svært godt alternativ til flis-på-flis, som mange velger å gå for når de vil fornye overflater på vegger og gulv. Forutsetningen for å legge mikrosement over gamle fliser er at badet er i god teknisk stand og at membran i gulv og vegger ikke er skadet. Mikrosement er nemlig ikke en erstatning for membran.

 

Mikrosement finnes i de fleste tenkelige farger og kan påføres på ulike måter for å lage unike overflater med spill og tekstur. Det bygger dessuten bare et par-tre millimeter. Dermed trenger du som regel ikke å fore ut dører, vinduer og stikkontakter, slik du må dersom du velger å gå for flis-på-flis.

Grunnarbeid for å legge mikrosement over fliser på badet

Før du legger mikrosement over fliser på badet, må du først vaske. Som regel holder det med en lett vask, men det avhenger selvsagt litt av hvor skitne flisene er i utgangspunktet. Etter en runde med vasking, må du prime. Primeren gjør to ting: 

 

  1. gir god heft mellom mikrosementen og flisene og 
  2. fungerer som lim for armeringsduken du skal bruke. 

Primeren skal rulles utenpå armeringsduken slik at du limer den fast samtidig som du primer underlaget. Dukens sørger for å gi styrke til mikrosementen slik at den tåler mer påkjenning. I tillegg tar den opp bevegelser i underlaget og forhindrer dermed sprekkdannelser.

 

Deretter skal du legge to lag med mikrosementbase som jobbes godt inn i armeringsnettet. Det er viktig at basen dras godt ut og fyller rutemønsteret i armeringsnettet. Første lag med base må tørke før de andre laget påføres, og begge lag bør slipes etter tørking for å fjerne ujevnheter og nupper. Dette er viktig for å få et pent og jevnt sluttresultat.

 

Når de to lagene er lagt og du er ferdig med å slipe, er det på tide å legge to topplag. Vi anbefaler å bruke medium mikrosement som leveres ferdig pigmentert i ønsket farge. Nå gjenstår kun det siste steget – nemlig å forsegle mikrosementen med en 2- komponentlakk. Da får du en overflate som er vannavstøtende og motstandsdyktig overfor flekker og søl.

 

PS! Mikrosement kan også legges på nye bad eller bad som totalrehabiliteres. Da legges den som regel rett på membranen på vegger og gulv. Denne artikkelen forteller mer om hvordan du legger mikrosement selv.

Det finnes flere typer mikrosement på badet i markedet, og flere av dem krever en god del erfaring for å få et godt sluttresultat. Små variasjoner i arbeidsteknikk, påføring og bruk av verktøy kan føre til store forskjeller i overflaten. Uten erfaring er det lett å ende opp med et utilfredsstillende resultat og følelsen av å ha kastet bort penger.

 

Velger du derimot CEMHER-mikrosement fra Cemento, gjør du det vesentlig enklere for deg selv. Det er en langt mer tilgivende mikrosement enn de tradisjonelle typene. CEMHER krever ganske enkelt ikke at kan håndverket til fingerspissene. Har du litt erfaring med å sparkle, får du til et godt sluttresultat med CEMHER. Andre fordeler er at:

 

  • Den tørker raskt – du kan faktisk legge alle fire lagene på samme dag hvis du vil
  • Den er vannavstøtende i sin opprinnelige form, og krever kun ett lag med forsegling for å bli motstandsdyktig overfor vann og andre typer væsker.

Andre typer mikrosement krever gjerne to lag med porefyller og to lag med lakk for å oppnå samme motstandsdyktighet. Det betyr økt tidsbruk og lenger ventetid før prosjektet er ferdig. Les mer om CEMHER-mikrosement i denne artikkelen.

Fås i pakker som er ferdig priset

Cemento tilbyr CEMHER i ulike pakker som inneholder alle nødvendige produkter. Det eneste du trenger å handle utenom er verktøyet som trengs for påføring. Alle pakkene inneholder primer, armeringsnett, mikrosement-base (blandes med vann), ferdigblandet mikrosement i fargen du ønsker og sealer/lakk. Forskjellene mellom pakkene er at de inneholder ulike mengder produkt.  Den minste pakken er nok til å dekke et areal på 8 -10 m2, den mellomste dekker 16 – 20 m2 og den største dekker 25 – 30 m2.

 

Trenger du mer enn dette, er det selvsagt også mulig å få til. Bare ta kontakt med oss, så fikser vi det.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen