https://www.cemento.no/

Mikrosement er også egnet for nye overflater

20211125103721572

Det er fullt mulig å legge mikrosement på helt nye bad

Hvis du har hørt eller lest om mikrosement, er sjansen stor for at du forbinder det med å freshe opp eksisterende overflater som flislagte vegger, kjøkkenbenker, møbler og liknende. Det er også på denne typen prosjekter mikrosement brukes aller mest, blant annet fordi mikrosement er en forholdsvis enkel måte å gi gamle overflater nytt liv. Den kan leveres i en rekke farger måten det påføres på gir levende og unike overflater med spill og struktur. I tillegg er det viktig at mikrosement kun bygger 2-3 mm ferdig lagt.

Det vil si at overflater som vegger og gulv kan fornyes uten at det er behov for utforing av dører, vinduer, stikkontakter eller liknende. Ved bruk på ting som benkeplater og møbler er også den minimale byggehøyden en fordel da mikrosementen i svært liten grad endrer dimensjonene på gjenstanden den legges på. 2-3 mm ekstra byggehøyde på en 3 cm tykk benkeplate vil eksempelvis ikke utgjøre en merkbar forskjell i tykkelse.

Samtidig som mikrosement legges i svært tynne lag, er den ikke utsatt for sprekker og riss i særlig grad. Det henger sammen med at den er svært elastisk. Blant annet derfor har det amerikanske forsvaret har valgt å bruke mikrosement på båtdekkene sine.

Egner seg også for nye overflater

Det er på ingen måte noe i veien for å bruke mikrosement på nye overflater, slik som på et helt nytt bad. Da er det ikke først og fremst byggehøyden som er viktig, men at du kan få et helt annet uttrykk enn ved å legge fliser eller å bruke baderomspanel. Mange vil eksempelvis ha slette eller tilnærmet slette vegger på badet, og nettopp det er mulig ved å velge mikrosement. På bad og andre våtrom er det dessuten viktig å velge fuktbestandige materialer, slik at risikoen for skade på konstruksjoner og materialer på grunn av vannsøl, lekkasjevann og kondens, reduseres. Også her leverer mikrosement.

Hos Cemento selger vi eksempelvis Microne-mikrosement fra den spanske produsenten CEMHER. Denne mikrosementen er svært vannavstøtende i sin opprinnelige form og blir fullstendig motstandsdyktig overfor vann og andre væsker etter kun ett lag med forsegling. Mange andre typer mikrosement krever to lag med porefyller og to lag med lakk for å oppnå de samme egenskapene.

Microne er i tillegg enklere og mer tilgivende å jobbe med enn mange andre typer mikrosement. Her får du til et jevnt og pent resultat nesten uansett hvilken teknikk du bruker. Ved å følge vår lettfattelige bruksanvisning, kan de aller fleste som er litt handy og har litt erfaring med sparkling og pussing, få til et fint resultat på egenhånd..

Er ikke en erstatning for membran

Selv om mikrosement tåler vann, er det viktig å understreke at det ikke er en erstatning for membran. Bygger du nytt bad må du fremdeles bruke tradisjonell smøremembran eller membranplater på akkurat samme måte som når du skal legge fliser. Når dette er på plass, kan du legge mikrosement direkte på membranen både på vegger og gulv.

På samme måte som i alle andre mikrosement-prosjekter, må du starte med å legge armeringsnett og to lag med basepuss før du går på med topplagene. Nettet og basepussen gir styrke til mikrosementen i seg selv, samtidig som det beskytter membranen og gi bedre trykkstyrke på veggen. Det er spesielt viktig dersom du legger mikrosement på myke membranplater som Litex. Vil du vite mer om hvordan du jobber med mikrosement, kan du lese denne artikkelen.

Sjekk våre ferdige pakker

Hos oss får du «gjør det selv»-pakker som inneholder alle nødvendige produkter. Det eneste du trenger å handle utenom er verktøy, hvis du ikke har det fra før av. Alle pakkene inneholder primer,  mikrosement-base (blandes med vann), ferdigblandet mikrosement i fargen du ønsker og sealer/lakk.

Pakkene selges med produkter i mengder som passer til rom på henholdsvis 8 -10 m2, 16 – 20 m2 og 25 – 30 m2. Trenger du mer enn dette, er det bare å ta kontakt med oss. Hvis du vil, kan vi også gjøre jobben for deg. Vi har mange fornøyde kunder – sjekk gjerne våre referanser.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen