https://www.cemento.no/

Flyende kork for allsidig bruk utendørs

Flyende kork til allsidig bruk

Flyende kork for allsidig bruk utendørs

Et nytt og bærekraftig materiale gjør nå sin inntreden på det norske markedet

Ecork er et helt nytt produkt på det norske markedet, men det er gode grunner til at du bør merke deg dette produktet. Det har nemlig svært mange bruksområder både innen- og utendørs. Her får du vite mer om hva Ecork kan brukes til utendørs.

 

Aller først må vi imidlertid fortelle hva Ecork er, da dette trolig ikke er helt innlysende for de fleste. Det vi snakker om er flytende kork som kan påføres med sprøyte. Råvaren er naturlig kork fra korkeik, som er en bærekraftig og fornybar ressurs. Det er nemlig bare barken på trærne som høstes, og i løpet av eikas levetid er det mulig å skrelle bark flere ganger uten at trærne tar skade.

 

Det er flere fordeler med å bruke kork, og noen av de viktigste er at materialet har lav varmeledningsevne, gir god lydisolering, puster, er råtebestandig, har høy slitestyrke og er vanntett. I tillegg fester flytende kork til en rekke materialer, slik som:

 
 • glass
 • fliser
 • murprodukter som puss, murstein, fibersement og betong
 • aluminium
 • plasttyper som polykarbonat og PVC
 • asfaltprodukter
 • stålbjelker
 • plateprodukter av gips, spon og MDF

Egner seg de fleste steder utendørs


For utendørs bruk er Ecork egnet til en rekke anvendelser. Et eksempel er fornying av tak, der det er mulig å påføre et lag med flytende kork over eksisterende taktekking for å forlenge levetiden og friske opp utseendet. Ecork egner seg både på takpapp, takstein og takplater. Dette er med andre ord et alternativ til takfornying der takstein eller takplater males. Samtidig tilfører korken også nye egenskaper, slik som lyddemping og økt slitestyrke. På platetekkede tak med lite eller ingen isolasjon vil eksempelvis Ecork utgjøre stor forskjell på lydbildet når det regner.

Et annet eksempel er fornying av grunnmurer og fasader i mur. Her er som regel alternativet å bruke mye tid med pussmørtel eller fasade-/grunnmursplater, men med Ecork går jobben raskt unna og gir et pent sluttresultat ettersom det sprayes på. Da materialet puster egner den seg også for pussede overflater, der det er viktig at fukt får slippe ut. Har du en hagemur, er det selvsagt også mulig å bruke Ecork for å gi den et nytt utseende og lenger levetid.

Les mer om Ecork
Cemento har på Ecork i Norge, Danmark og Sverige, og kan hjelpe deg med lle spørsmål du måtte ha rundt produktet.

Trefasader og terrassegulv


Ecork kan også brukes på overflater av tre, og det ingenting i veien for å fornye en trefasade med flytende kork. Ettersom eCork både er elastisk og stabilt, vil den ikke sprekke opp ved strukturelle bevegelser i bygget. Dette er viktig når det er snakk om trekonstruksjoner, der treverket i bakenforliggende konstruksjon og kledning krymper og utvider seg i takt med endringer i temperatur og luftfuktighet.

Det er heller ingenting i veien for å bruke flytende kork på balkonger og terrassegulv. Ved å behandle balkong- eller terrassedekket med flytende kork får du et slitesterkt og vedlikeholdsvennlig dekke og eliminerer utfordringer med treverk som fliser opp eller sprekker. Samtidig gir flytende kork et sklisikkert underlag som blant annet egner seg godt rundt bassenger og i utendørstrapper.

Ta kontakt med oss

Kontakt Cemento i dag dersom du vil vite mer om hvilke muligheter Ecork kan by på for deg. Vi har også et showroom på Bekkestua der du kan se nærmere produktene og lære mer om hvilke fordeler de kan skilte med.

Mikrosement-revolusjon som gir helt nye muligheter

 

Om du er en av dem som ønsker å tilby mikrosement til kundene dine, og samtidig forholde deg til et produkt som gjør hverdagen enklere, bør du se nærmere på CEMHER fra Cemento. Dette er en aldri så liten revolusjon innen mikrosement ettersom den:

 
 • Er langt mer tilgivende når det gjelder håndverk og påføringsteknikk. Stort sett alle som har litt erfaring med å sparkle får til et godt sluttresultat med CEMHER. 
 • Tørker raskt, slik at alle fire lag kan legges på én dag. Du kan faktisk legge lagene vått-i-vått hvis du vil.
 • Er vannavstøtende i sin opprinnelige form og kun trenger ett lag med forsegling for å bli helt motstandsdyktig overfor vann og andre typer væsker. Andre typer mikrosement krever gjerne to lag med porefyller og to lag med lakk for å oppnå samme motstandsdyktighet.
 

Disse egenskapene gjør at du faktisk kan gjennomføre fornying av et bad på to dager dersom du har planlagt godt og har alle nødvendige produkter for hånden. Du trenger med andre ord ikke sjonglere mellom prosjekter, men kan jobbe fulle dager på ett prosjekt fra start til slutt. Det gir mer effektive dager og bedre inntjening.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen