https://www.cemento.no/

Flytende kork isolerer, demper lyd og gir et unikt uttrykk

Ecork

Flytende kork isolerer, demper lyd og gir et unikt uttrykk

Nytt produkt gir nye muligheter

Kork er et materiale som stadig vinner terreng i byggevaremarkedet, og de siste årene har vi blant annet sett at det har kommet mange typer korkgulv. Det er flere grunner til at kork øker i utbredelse, og vi kan blant annet nevne at materialet har gode lydisolerende egenskaper og er mykt og behagelig å gå på. I tillegg har det lav varmeledningsevne, er diffusjonsåpent, råtebestandig, brannhemmende og har høy slitestyrke.

Det siste tilskuddet i familien av korkprodukter, er det som kalles for flytende kork eller Ecork. Det vil si kork som kan påføres en rekke ulike overflater på en rask og effektiv måte ved bruk av sprøyte. Selve råvaren er fremdeles naturlig kork fra korkeik, som er en bærekraftig og fornybar ressurs. Det er nemlig bare barken på trærne som høstes, og i løpet av eikas levetid er det mulig å skrelle bark flere ganger uten at trærne tar skade.

Flytende kork egner seg både til innen- og utendørsbruk, og innendørs er det først og fremst bruk på tak og vegger som er mest aktuelt.

Lav varmeledningsevne gir gevinster


En av de største fordelene med Ecork er at materialet har svært lav varmeledningsevne, som enkelt forklart er et mål på temperaturfall gjennom et gitt stoff. Dermed etablerer Ecork en barriere mellom to materialer som naturlig tenderer til å ville ha lik temperatur. Som eksempel kan vi nevne at Ecork har over 40 % lavere varmeledningsevne enn treverk, og nesten 100 % lavere enn aluminium.

Ved å påføre Ecork vil altså varme- og kuldetapet i bygget bli redusert, og på den måten er det mulig å senke energiforbruket og spare penger.

Les mer om Ecork
Cemento har på Ecork i Norge, Danmark og Sverige, og kan hjelpe deg med lle spørsmål du måtte ha rundt produktet.

Forbedret akustikk og mindre støy


Både i privatboliger og næringsbygg er dårlig akustikk en kjent utfordring, og i svært mange bygg er det ikke tatt hensyn til akustikken i det hele tatt. Ser vi på privatboliger har også endringer i trender medført dårligere akustikk. Med harde veggflater og fravær av tradisjonelle støydempende elementer som tepper og gardiner, er det mange som opplever mye romklang og støy i sin egen bolig.

Det kan Ecork gjøre noe med ettersom materialer absorberer lyd og støy, både internt i boligen og fra utendørskilder som vei- og flytrafikk. Ved å påføre flytende kork på vegger eller tak kan du forbedre akustikken og støyforholdene i boligen. Flytende kork kan også brukes til å forbedre akustikken i næringsbygg, butikker, restauranter mv., men her kreves ofte mer inngående analyser for å treffe de riktige tiltakene.

Et dekorativt element


I tillegg til å gi forbedringer på akustikk og varmeisolering, gir også flytende kork en estetisk dimensjon. Vårt standardutvalg omfatter 26 ulike farger som blant annet omfatter brunt, grått, grønt, hvitt og blått. Om du ikke finner fargen du er ute etter, kan vi også levere alle NCS-farger. Det skal altså ikke stå på mulighetene når det kommer til farger.

Det er også mulig å påvirke utseende og uttrykk ved å velge mellom ulike korninger. Ecork kommer i tre ulike varianter:

  • Fine, som har en kornstørrelse på 0,2 til 0,5 mm.
  • Classic, som har en kornstørrelse på 0,5 til 1,0 mm.
  • Rustic, som har en kornstørrelse på 1,0 til 2,0 mm.

Om du har et bruktkupp eller et gammelt klenodium som kunne hatt godt av en oppfriskning, skal du dessuten vite at flytende kork også er svært godt egnet.


Ta kontakt med oss


Kontakt Cemento i dag dersom du vil vite mer om hvilke muligheter Ecork kan by på for deg. Vi har også et showroom på Bekkestua der du kan se nærmere produktene og lære mer om hvilke fordeler de kan skilte med.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen