https://www.cemento.no/

Revolusjon innen mikrosement!

Mikrosement til baderom

Det har kommet en ny type mikrosement på markedet som gjør det lettere enn noen gang å legge mikrosement selv.

Mikrosement har blitt et populært materiale å bruke på badet, og andre flater i hjemmet. Mikrosement består av sementpulver som blandes med vann og påføres utover en flate. Det bygger ikke mer enn 2 – 3 millimeter, og kan fås i alle mulige farger. Egner seg ypperlig til å legge oppå gamle materialer. Det må ikke forveksles med vanlig røff betong. Overflatene pusses og blir silkeglatte. En annen fordel med mikrosement, er at det gir robuste overflater, som det er lekende lett å vedlikeholde.

Legger du for eksempel mikrosement på badet, er det bare å tørke av overflatene med en klut. Mye enklere enn å måtte gnukke ren fliser og fuger.

– Det har nå kommet en ny generasjon mikrosement som er ekstremt brukervennlig. Selv om du ikke er vant til å legge mikrosement, vil du klare å få en glatt og fin flate, sier Lasse Røssland.

 

Ferdig mikset mikrosement

Lasse driver firmaet Cemento som i de siste tre årene har testet en rekke ulike mikrosementtyper på markedet. Da de kom over den høyteknologiske mikrosementen CEMHER fra Valencia, var det som å komme til en ny verden.

– Hovedforskjellen mellom den gamle, og denne nye typen, er at CEMHER kommer ferdig mikset i bøtten. Vi blander i tillegg fargen i for deg, sier Lasse, som fremhever at det blir som å kjøpe en boks med maling, med andre ord en revolusjon.

 

En revolusjon

Tidligere måtte du blande sammen betongpulveret med vann selv. Hvis du bommet på blandingsforholdet, ville det synes på resultat.

– Når du legger mikrosement, får du et spill i strukturen, en såkalt stucco effekt. Det har tidligere krevd litt erfaring for å få til å bli ordentlig pent, sier Lasse. Med den gamle typen var det også viktig at du ikke påførte materialet for hardt, eller pusset for hardt etterpå. Det kunne gi uønskede skjolder og flekker. – Med den nye typen kan enhver amatør ta med seg en ferdig mikset sement, og gjøre nesten hva som helst, og det vil se fint ut. Det er en liten revolusjon, utbryter Lasse begeistret.

Vannavstøtende mikrosement

Den gamle typen mikrosement legges i fire lag over et lag med grunning. Deretter to lag med porefyller, og så to lag med polyuretanlakk, for å seale. Med den nye CEMHER typen, er det nok å legge ett lag med sealing.

– CEMHER er i tillegg vannavstøtende i sin egen form. Den suger ikke til seg fuktighet, noe som gjør at du ikke vil få wet-spots, som har vært et problem med den gamle typen mikrosement, sier Lasse. Han forklarer at hvis du ikke hadde sealet den gamle mikrosementen godt nok, kunne den tiltrekke seg vann og andre vesker. Det kunne lage stygge flekker på overflatene. Det problemet er nå borte.

Hurtigtørkende mikrosement

Den nye mikrosementen tørker også raskt. Hvis du har et rom med god ventilering, kan du faktisk legge alle de fire lagene på en dag. – Det er ekstremt tidsbesparende og gjør en enorm forskjell, sier Lasse.

Hurtigtørkende-mikrosement

Anvendelig mikrosement

Selv om mikrosement består av sementpulver, er det et elastisk materiale, som kan brukes på nær sagt alle overflater; badet, selve kjøkkenbenken eller veggen over kjøkkenbenken, gulvet i gangen, eller kanskje en vinduskarm. Det er bare fantasien som setter grenser – Jeg er i ferd med å legge mikrosement, i forskjellige farger, på hele karosseriet på bilen min. Det er mange som snur seg, når jeg kjører rundt i den, smiler Lasse. Cemento legger også mikrosement på møbler for sine kunder. Med mikrosement på spisebordet, har du plutselig fått et nytt bord.

Pakkeløsninger med veiledning

Cemento har egne fagfolk som kan legge mikrosementen for deg, men Lasse understreker at det er ekstremt kostnadsbesparende å legge det selv.
– Vi selger hele pakkeløsninger med den nye typen mikrosement, som gjør at det nå er lettere enn noen gang å legge selv. Vi har til gode å oppleve at vi har måttet dra ut og gjøre jobben ferdig for folk, sier Lasse. I pakkene får du med alt du trenger, bortsett fra verktøy. Her er det primer, sealer/lakk og ferdig blandet mikrosement i ønsket farge. Hvis du skulle lure på noe, er det bare å ringe Cemento og spørre om råd.

Send din forespørsel

Se våre Gjør det selv-pakker her

Handlekurv
Skroll til toppen